Hirdetés

Nahát: ez Magyarország leghosszabb nevű települése

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Igaz, nyomába sem érhet a méltán híres skót Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch településnek, de így is elég hosszú kimondani.

Nagyon sok helyen például számon tartják a "földrajzi legeket", mint például a leghosszabb nevű településeket. Az egyik legnépszerűbb ezek közül egy walesi kis település, amelynek csodájára járnak a turisták, és a legtöbbször fotózkodnak a névtáblájával. Ez a település Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, és jól sejtik, ez a név alig fér el a helyi vasútállomás peronján is - viszont a helyiek ragaszkodnak hozzá.

Na de nézzünk körül Magyarországon! A Promotions szerint hazánk leghosszabb nevű települése Jászfelsőszentgyörgy. Ám a listán szorosan utána rengeteg hosszúnevű település következik, mint például Balatonszentgyörgy, Nyugotszenterzsébet, Szentkirályszabadja és Jászalsószentgyörgy.

Arról már sokszor nem esik szó, hogy például melyik a leghosszabb magyar falu vagy község. Magyarország leghosszabb falujaként Csanytelket tartják számon, amely a Tisza jobb partján fekszik. Korábban a Délmagyar írt róla, hogy a község két végpontja között majdnem 6 kilométer van.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés