Hirdetés

Friss bejelentést tett a kormány

Nap Híre portré Nap Híre

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely miniszter csütörtök délelőtt 10 órától tartott Kormányinfót.

A részletekről előzetesen nem sokat lehetett tudni, ám annyit igen, hogy szerdán kormányülés volt, ott pedig döntések születhettek. Ha szétnézünk a világban, akkor zajlik az orosz-ukrán háború, energiakrízis van, száguld az infláció (a magyar különösen) és megérkeztek a megemelt nyugdíjak is. Nézzük a részleteket, végül miről esett szó!

Gulyás Gergely rögtön az elején közölte, hogy hivatalos ügyei miatt rövidebb lesz a mostani kormányinfó. A kormány álláspontja az Erasmus ügyben. Ami a Bizottság részéről történik, elfogadhatatlan a kabinet szerint. Több olyan egyetem van Európában, ahol hasonlóan politikusok ülnek a kuratóriumokban. Friss bejelentés, hogy az ösztöndíjak költségét a magyar állam átvállalja.

A miniszter pert helyezett kilátásba, ha nem sikerül az ügyet rendezni. Kiemelte, hogy egyeztettek korábban a Bizottsággal és mindent úgy csináltak, ahogy megbeszélték. 

Reményei szerint a költségvetést márciusban el is lehet fogadni. Gulyás szerint minden baloldali elemző jóslata kudarcot vallott, ami gazdasági összeomlást és tömeges munkanélküliséget vizionált. Négy százalék feletti gazdasági növekedést várnak, ami szavai szerint az Unió egyik legnagyobb növekedése lesz.

Sikerült stabilizálni a forint árfolyamát és rengetegen dolgoznak Magyarországon. Nagyon sok veszély leselkedik haznákra, ilyen körülmények között kell fenntartani az eredményeket, de a kormány mindent megtesz ezért a miniszter szavai szerint. A rezsivédelmi alap 2600 milliárdos alapot nyújt ahhoz, hogy a rezsivédelem fenntartható legyen. "Nagyon jó esélyünk van arra, hogy a recessziót elkerüljük." - fogalmazott Gulyás Gergely.

Megtudhattuk még, hogy a családtámogatási kiadások összegét nem csökkentik és a családtámogatások köre nő. A nyugdíj biztonságban van. A 13. havi is. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés