Hirdetés

Megtették! Itt a kormány friss bejelentése

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Magyarország kormánya ülésezett, íme az eredmény

Hivatkozás másolása

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexenda Kormányinfójával indult a nap csütörtökön. Lássuk a friss bejelentéseket! (Az ATV Facebook-oldala élőben közvetíti)

A háromnapos kormányülésen többek között szó volt a magyar és az európai gazdasági  helyzetről. A kormány meghatározta az infláció elleni küzdelem menetét és az energetikai beruházások állását. 

Az orosz-ukrán háború miatt a nemzetközi helyzetről is tárgyaltak, emellett pedig az agrárium fejlesztéséről és a területfejlesztésről is szó esett. 

Friss döntések

Gulyás Gergely szerint a kihelyezett kormányülés remek alkalom volt arra, hogy stratégiai kérdéseket áttekintsenek. A magyar mentőcsapatok 27 embert mentettek már meg Törökországban a földrengés után. Magyar állampolgárságú érintettről nem tudnak. A terrorelhárítási központ 18 munkatársa is csatlakozott a magyarokhoz, hogy segíteni tudjanak.

A kormány megvitatta a gazdasági helyzetet. Azt látják, hogy Magyarország teljesíti amit ígért. Az elmúlt évi magas infláció ellenére a nyugdíjasok és a munkavállalók is számíthatnak a kormányra. Volt nyugdíj- és béremelés is. Sokkal magasabb volt szerinte a bérek növekedése, mint az infláció.

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy letörjük az inflációt és egy számjegyű legyen" - fogalmazott Gulyás Gergely. Nagyot nőtt a gazdaság a miniszter szavai szerint tavaly. Több, mint 4 százalékkal. A politikus hozzátette, hogy a recesszió valószínűleg elkerülhető.

Foglalkoztak még az energiabiztonság kérdésével, amire 2023-ban is nagy hangsúlyt fektet majd a kabinet. A szénhidrogén kitermelését szeretnék növelni, a középületek energiagazdaságossága az, amit fejleszteni kell.

Gulyás Gergely elmondta, hogy javulás az inflációnál például akkor lesz javulás, ha béke lesz. A magyar álláspont az, hogy elítélik az orosz agressziót, anyagi támogatást nyújtottak és humanitárius segítséget nyújtottunk. Fegyvereket nem küldünk, mert az csak Kárpátalján keresztül lehetséges.

A Kormányinfó tájékoztatási részének végén Gulyás Gergely elmondta: a kormány ülésének végén lemondott Varga Judit, Lantos Csaba, Lázár János, Varga Mihály, Nagy István, Szijjártó Péter és Navracsics Tibor, ők február 15-től nem folytatják tevékenységüket a vagyonkezelő kuratóriumok élén. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés