Hirdetés

Kiadták a riasztást: itt csap le nagy vihar mindjárt

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat egy keleti vármegye területére, zivatar miatt. Pénteken viharos szél várható, ezért figyelmeztetés is érvényben van az ország több területén.

A friss térképen jól látható, hogy az ország keleti részén hamarosan zivatar várható.

A mai időjárásról a Met.hu oldalon azt írták, hogy napközben a hegycsúcsokon (kiemelten a Dunántúli- és Északi-középhegység) és a záporok környezetében fordulhat elő 70 km/h-t elérő, esetleg azt meghaladó széllökés. Pénteken a késő délutáni, esti óráktól az északnyugati szél főleg az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik, arrafelé a legerősebb lökések a 75-80 km/h fölött alakulhatnak.

Péntekre a viharos szél miatt máris figyelmeztetés van érvényben. Az Időkép előrejelzés szerint a fölöttünk vonuló csapadékzónából kelet felé haladva számíthatunk nagyobb eséllyel tartósabb havazásra, de inkább csak helyenként alakulhat ki lepel-2 cm-es átmeneti hóréteg, amely napközben gyorsan olvad. Mutatjuk a térképet, hol kell nagyon erős széllökésekre számítani:

Az északkeleti határvidéken (kiemelten Szabolcs keleti része), illetve az Északi-középhegység magasabb csúcsain akár végig havazás lehet a jellemző csapadékforma, így az említett tájakon 3-5 cm-t meghaladó vastagságú hótakaró kialakulására is esély nyílik holnap éjfélig.

Már megvan a februári időjárás is nagyjából. A 30 napos időjárás-előrejelzést itt tudja megnézni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés