Hirdetés

Durvul az időjárás ma, riasztást adtak ki az országban

Nap Híre portré Nap Híre

Szombaton erősen felhős, borult lesz az ég, helyenként az Alföldön lehetnek rövid napos időszakok - írja az Időkép.

A nyugati tájakon eső, helyenként havas eső is előfordulhat, máshol legfeljebb csak szitálás alakulhat ki átmenetileg. Reggelre sokfelé képződik pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. (Íme a 7 napos időjárás-előrejelzés)

Napközben a keleti-délkeleti szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé megélénkülhet. Hajnalban -3 és +3, kora délután 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Ilyen volt a novemberi időjárás

Hivatkozás másolása

Ha visszatekintünk novemberre, azt látjuk, hogy a szokásosnál melegebb és átlagosan csapadékos volt a hónap idén - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán. Azt közölték, a november országos átlagban 1,0 fokkal volt melegebb az 1991-2020-as évek átlagánál, ezzel a 29. legenyhébb volt 1901 óta. 

Hozzátették: a nagyon száraz október után novemberben több csapadék esett, országosan a sokévi átlagnak megfelelő mennyiséget mértek. A Dél-Dunántúlon az érték 60-80 milliméternyi volt, míg északkeleten többfelé 20 milliméternyi alatt maradt. 

A meteorológiai szolgálat elemzése szerint november 30-ig a 2022-es csapadékmennyiség 419 milliméternyi volt, 1 milliméterrel maradt el a 20. század kezdete óta legszárazabb 2011-es év értékétől. 

A 2011-es 420,2 millimétert december 2-án, pénteken múltuk felül - jegyezték meg. 

Kitértek arra, a csapadék idei mennyisége a Dunántúlon egyre nagyobb területen eléri az 500 milliméternyit, míg az Alföld középső részén 300 milliméternyi alatt van.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés