Hirdetés

Jön a hó, már látszik, mikor ér ide

Nap Híre portré Nap Híre

Az Időkép előrejelzése szerint 2023. januárjában kaphatunk kicsi ízelítőt a téli időjárásból. 

Aki figyeli az orvosmeteorológiát, annak hasznos lehet, hogy a portál szerint szombaton gyenge hidegfronti hatás várható, ezért az érzékenyek körében fejfájás, görcsös- és keringési panaszok, valamint vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet.

Felerősödhetnek az ízületi panaszok is. Emellett előfordulhat alvászavar, egyeseknél dekoncentráltság, tompaság is. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Megjegyezték még azt is, hogy a legjobbat akkor tesszük magunkkal, ha rétegesen öltözködünk.

Ami az időjárást illeti, most szombaton kezdetben a Dunától keletre többfelé kell számítani esőre, majd délután már csak néhol keleten, északkeleten alakulhat ki átmenetileg jelentéktelen eső, gyenge zápor - írták.

A Dunántúlon és a középső tájakon több órára kisüthet a nap. A nap első felében a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé élénk lehet az északnyugati szél, viszont a késő délutáni óráktól nyugaton és északnyugaton már a déliesre forduló szél lehet élénk, néhol erős. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggel -2 és +6, kora délután 4 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

És akkor nézzük az ígért havazást. A mostani adatok és modellek azt ígérik, hogy pontosan egy hét múlva, a hétvége mindkét napján lehet havazás, hózápor, havas eső.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés