Hirdetés

Szinte hihetetlen, milyen meleg lesz holnap

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Estétől érdemben csökken a felhőzet, így éjszaka már jobbára fátyolfelhős és derült területek váltakoznak, az északkeleti tájakon lehet még több a felhő. Hajnalra Vas és Zala megyében foltokban köd képződhet.

Kedden az ország délnyugati felén napos idő várható fátyolfelhőkkel, az északkeleti vidékeken viszont felhőátvonulások lesznek rövidebb-hosszabb napos időszakokkal. Csapadék nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 12 és 18 fok között alakul.

 Franciaország fölött található annak az anticiklonnak a középső területe, amely kelet felé egészen a Kárpát-medencéig nyúlik. Magyarországtól nyugatra így jobbára napos, eseménytelen az idő, de előfordulnak rétegfelhős tájak is. A magasnyomás peremén, így a Brit-szigetek, Skandinávia és Kelet-Európa felett ciklonok vonulnak kelet, délkelet felé, így többfelé fordul elő eső, zápor, helyenként zivatarok is, illetve a Skandináv-félsziget nem partmenti tájain havazik. Norvégia délnyugati partvidékeiről jelentős, 30-50 mm-s napi csapadékösszegeket jelentettek. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet az Ibériai- és a Balkán-félszigeten nem egy helyen a 20 fokot is meghaladja, de a kontinens legnagyobb részén összességében enyhébb az idő az ilyenkor megszokottnál.

Itt van a 30 napos időjárás-előrejelzés Magyarországra, februárban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés