Hirdetés

Jön a hó - itt van, pontosan mikor ér ide

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Télies napok jönnek Magyarországon

Hivatkozás másolása

A tél szerelmeseinek jó hírünk van. Az Időkép előrejelzése szerint hétfőre egy ciklonnal megérkezik a hó és 2 centiméter is hullhat.

A portál a jelenlegi adatok szerint annyit ír, hogy csütörtökön délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, legtovább északkeleten láthatjuk majd a napot. Délen sokfelé, másutt elszórtan gyenge eső, esetleg havas eső már kialakulhat, a magasabb tájakon átmenetileg kisebb havazás sem kizárt.

Pénteken egy mediterrán ciklon előoldalán melegedés érkezik élénk, erős déli-délkeleti széllel, sokfelé kiadós esővel, záporokkal. Az északi határnál kezdetben havas eső, hó is hullhat. A délutáni órákban 3-13 fokot mérhetünk, délkeleten lesz legenyhébb az idő.

Hétvégén egy mediterrán ciklon hatására sokfelé várható kiadós csapadék, az esőt a ciklon hátoldalán érkező hideg, sarkvidéki eredetű levegő hatására vasárnap nyugat felől egyre többfelé havazás válthatja fel. Gyakran élénk, erős, néhol viharos lesz a légmozgás. Az enyhébb szombatot követően vasárnaptól több fokos lehűlés jön, télies napokra készülhetünk.

Például hétfőre 2 centiméteres havazást jósolnak. Korábban arról már írtunk, hogy nem úgy indul a december, hogy fehér karácsonyunk lesz és most sem ez látszik. Addigra 8 fokos nappali maximumokat jósolnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés