Hirdetés

Magyarország nem fizetett, beperelte a Pfizer

Nap Híre portré Nap Híre

A Politico írta meg bírósági iratokra hivatkozva, hogy a Pfizer, valamint a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésével a céggel partnerként dolgozó BioNTech beperelte Magyarországot és Lengyelországot.

A Pfizer szóvivője megerősítette a hírt, és közölte, hogy az eljárás jelenleg egy belga bíróságon folyik. 

A Politico birtokába jutott dokumentumok szerint Magyarország hatvanmillió euró értékben rendelt az amerikai gyártól hárommillió Pfizer vakcinát, azonban Magyarország 2022 novemberében arról értesítette a gyártót, hogy az ukrajnai háború miatt nem hajlandó fizetni. A cikk szerint ráadásul nemcsak arról van szó, hogy Magyarország nem fizette ki a vakcinákat, hanem hogy a leszállításukra sem tartott igényt - írja a HVG.

 

Az ügyben már volt egy bírósági meghallgatás márciusban volt, a bíróság akkor elutasította a Pfizer azon kérelmét, hogy sürgősségi eljárásban hozzanak ítéletet. Úgy tudni, azóta nincs előrelépés az ügyben.

A Pfizer Lengyelország ellen is keresetet nyújtott be. A lengyelek szintén lemondták a szállítást és megtagadták a vakcinák kifizetését.

A naphire.hu arról is írt korábban, hogy egy friss kutatás szerint elég egy fél adag Pfizer-vakcina, ha emlékeztető oltást adatunk be magunknak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés