Hirdetés

Friss térkép! Itt lehet hó karácsonykor

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Karácsonyfa nélkül mit ér a karácsony? Fehér karácsony nélkül nem is igazi az ünnep. Ugye, hogy hányszor hallottuk az életben ezeket a mondatokat. Valószínűleg azért, mert igaz.

No, gyorsan nézzük is meg, mi a helyzet a fehér karácsonnyal. A fát mindenki el tudja döntemi, hogy ilyen méregdrága áron megveszi-e. Jövő héten enyhülés körvonalazódik, északon tarthat ki legtovább a hótakaró, karácsonyra viszont ott is elolvadhat - ezt írja az Időkép.

TNT - Fehér karácsony

Hivatkozás másolása

Legtovább a havas északi tájakon tarthat ki a hideg, emellett a péntek éjjel várható havazás nyomán a nyugati tájakon van esély rá, hogy a lehullott hótakaró valameddig kitartson, az ország nagy részén viszont egyre kisebb az esély arra, hogy a gyerekek havat lássanak december 24-én.

Fehér lesz a karácsony? Sajnos úgy tűnik, nem mindenkiben tudjuk tartani a lelket. A térkép szerint is sok helyen 10 százaléknál is kisebb a valószínűsége a karácsonyi mesevilágnak. Vannak azonban helyek az országban, ahol 35 százalék esélye is van, hogy puha hótakaró borítja majd a kertet, az autókat és a házak tetejét. Mutatjuk.

Itt lehet fehér a karácsony a legnagyobb eséllyel Magyarországon
Itt lehet fehér a karácsony a legnagyobb eséllyel Magyarországon Forrás: Időkép
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés