Hirdetés

Fontos bejelentés: marad a babaváró hitel 2023-ban

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Fellélegezhetnek a magyarok

Hivatkozás másolása

Sokan izgultak, lesz-e 2023-ban is babaváró hitel. Orbán Viktor most megadta a választ a Kormányinfón: lesz!

Jelenleg a babaváró hitel az egyik legnagyobb “sláger”, ám eredetileg csak 2022. december 31-ig lehetett igényelni.

Orbán Viktor szerda délelőtti évértékelőjén az ATV erről is érdeklődött, és a miniszterelnök elárulta, hogy a népszerű babaváró hitel marad velünk 2023-ban is.

“A babaváró hitelt most vezettük be, milyen családpolitika az, hogy egy évvel később kivezetjük, ezt nem támogatja, azt inkább szerinte erősíteni kell, nem gyengíteni” – fogalmazott Orbán Viktor.

Ezt a családtámogatási elemet az teszi olyan népszerűvé, hogy a kölcsönhöz kamatmentesség és tartozáselengedés is kapcsolódhat. Az igénylő házaspárok legfeljebb 10 millió forint összegű, maximum 20 éves futamidejű hitelt igényelhetnek ennek a keretein belül. Ha a hiteligénylés elindítása utáni első 5 évben a párnak gyermeke születik, a hitel kamatmentes lesz, a második kisgyermek érkezésekor az állam elengedi a fennálló tartozás 30 százalékát. A harmadik gyerek megszületése után pedig elengedik a teljes fennálló tartozást.

Az azonban nem derült ki Orbán Viktor válaszából, hogy változatlan konstrukciókkal viszik-e tovább a babaváró hitelt, vagy változtatnak-e rajta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés