Hirdetés

Zöld lámpát kaptak a magyarok: újra szabadon utazhatnak a kedvenc úti céljukra

Garai Kitti portré Garai Kitti

Feloldották a korlátozásokat a magyarok egyik kedvenc téli úti célján: Tunéziában mostantól nem kell sem teszteredmény, sem pedig oltási igazolás a turistáknak. 

Közel három éve már annak, hogy koronavírus elleni óvintézkedések miatt szigorúbb feltételekkel utazhattak csak a magyarok az egyik kedvenc helyükre, Tunéziába. Most azonban az országban Egyiptomhoz és Marokkóhoz hasonlóan feloldották a beutazási követelményeket, ugyanis csökkentek a koronavírusos esetszámok, valamint nem történt a Covidhoz köthető haláleset. 

Korábban az utazóknak oltási igazolást, 48 órán belül készült PCR- vagy 24 óránál nem régebbi antigénteszt-eredményt kellett bemutatniuk, és hét napra karanténba kellett vonulniuk a kijelölt szállodák egyikében.

Most megindulhat a tömeg a kedvelc helyre, hiszen a hétnapos karantén miatt sokan inkább másik úticélt választottak maguknak. Egy óvintézkedés azonban továbbra is érvényben marad: zárt terekben és a fertőzötteknek továbbra is kötelező a maszk használata - írja a Roadster.

A Naphíre legutóbb arról számolt be, hogy Pekingben újra elszabadult a vírus, egy hét alatt több mint a triplájára nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma, ezért a kínai főváros több negyedében is bezártak a boltok, az éttermek és a kávézók. Már csak azok az üzletek maradtak nyitva, amelyek nélkülözhetetlen élelmiszereket árulnak, a kávézók csak elvitelre szolgálják ki a vendégeiket, az emberek többsége pedig átállt az otthoni munkavégzére. 

Kuangtung tartomány fővárosában, Kantonban pedig a 11 kerületből már 8-ban szinte minden diáknak biztosítják az online oktatást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés