Hirdetés

Valami nagyon szokatlan történik a magyarok pénzével

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Szakértők szerint a mélyponton lévő forintárfolyam és a kamatot nem fizető magyarországi bankok miatt választhatták ezt sokan.

A Bank360 cikke szerint több mint 460 milliárd forinttal nőtt a magyarok külföldi bankokban tartott betétjeinek összege tavaly. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint tavaly év végén már 1751,5 milliárd forintot tartottak a magyarországi háztartások külföldi bankokban. 

Vagyis a magyarok banki megtakarításainak közel egynyolcada van már külföldön. Ez az elmúlt évben ugrott meg hirtelen, a harmadik negyedévben több mint 170 milliárd, a negyedikben pedig 215,5 milliárd forinttal emelkedett.

A lap szerint a határon túli bankokat a mélyponton lévő forintárfolyam és a kamatot nem fizető magyarországi bankok miatt választhatták sokan. A cikk szerint a hazai bankokból inkább kiveszik a pénzt a magyarok, és 2022-ben közel 700 milliárd forintnyi lakossági forintbetétet vittek el a hitelintézetekből, amit nem kompenzált az 560 milliárd forintnyim devizákból érkezett beáramlás sem.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés