Hirdetés

Elszálltak a rezsiárak: így spórolnak a magyarok

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az IKEA megrendelésére készített egy felmérést az Ipsos, melyben arra voltak kíváncsiak, hogy spórolnak a magyarok a téli időszakban. Mint kiderült, a magyar emberek mindössze 13,3 százaléka nem tervez spórolni, a többiek viszont sokféleképpen próbálkoznak.

A megkérdezettek 47,7 százaléka arra készül, hogy lejjebb tekeri a fűtést, amikor munkába megy vagy nem tartózkodik épp az adott helyiségben, 43,6 százalékuk pedig akkor is visszavesz egy-két fokot az otthoni hőmérsékleten, amikor épp a lakásban tartózkodik. 33 százalékuk csak a kiválasztott helyiségeket fogja fűteni.

A válaszadok 27,1 százaléka a 22 fokos hőmérsékletet tartja ideálisnak, másfél százaléknyian 19 foknál hűvösebb lakásban érzik jól magukat, 3,1 százaléknyian pedig 25 fokban, vagy annál is melegebben. 

A megkérdezettek 11,9 százaléka közölte, hogy jelentősen, 58,2 százalék pedig 1-2 fokkal lejjebb fogja venni a fűtést idén télen.

Hivatkozás másolása

A felmérésben megkérdezett magyarok 28 százaléka azzal tervez spórolni, hogy kádfürdő helyett inkább a zuhanyt választja, 38,8 százalék pedig rövidebb zuhanyzást tervez. 21,9 százaléknyian energiatakarékos izzók felszerelését tervezik.

A válaszadók 28,1 százaléka hajlik arra, hogy az otthoni kényelemérzetét korlátozza, például a lakáshőmérsékletét vagy a vízfogyasztását. 71,9 százalékuk pedig az egyéb kiadásokon is spórolni tervez, ilyen például a nyaralás, a kultúra és a ruhavásárlás - írta az RTL.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés