Hirdetés

Egyre durvább a helyzet, rémisztő bejelentés jött a határról

Nap Híre portré Nap Híre

Csaknem tizenkétezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5865-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5932-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 51 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket - írták.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a hazájár elhagyó orosz újságíró, Marina Ovszjannikova azt állítja, hogy Vlagyimir Putyin egyre inkább elszigetelődik, elitje pedig egyre megosztottabb. Egyúttal reményét is kifejezte, hogy jelenlegi szövetségesei közül hamarosan egyre többen fordulnak majd el Putyin elnöktől, példaként pedig a Wagner-vezért nevét említette. 

"A nap, amikor véget ér a háború, egyben Vlagyimir Putyin uralkodásának is a vége lesz. Ez teljesen egyértelmű. Félti az életét. Egy bunkerben van, a világtól elszakadva" – jelentette ki az időközben ellenzékivé vált újságíró.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés