Hirdetés

Bejelentést tett a Telekom vezérigazgatója: döbbenetes számokat közölt

Nap Híre portré Nap Híre

Hatalmas a növekedés.

Kiemelkedő teljesítményt ért el a Magyar Telekom tavaly, a növekedés motorja az adatforgalom dinamikus bővülése volt - mondta Rékasi Tibor, a cég vezérigazgatója.

Kiemelte: 34 százalékkal nőtt a mobiladat-felhasználás egy év alatt, a vezetékes adatforgalomban pedig 33 százalékos növekedést mértek a teljes hálózaton. Az egy főre jutó átlagos havi mobiladat-fogyasztás több mint 20 százalékkal bővült, 11,7 gigabájtra 2023-ban - ismertette.

Rékasi Tibor a hálózatfejlesztésről elmondta: tavaly az optikai hálózatban több mint 200 ezer új gigabites elérést építettek ki, így már több mint 3,6 millió háztartás számára lett elérhető. Terveik szerint 2027-re 4,5 millió háztartás számára lesz elérhető a gigabites sebesség. A kültéri 5G lefedettséget vállalásuk szerint 2026-ra 99 százalékra növelik - számol be az MTI. 

A digitalizáció elterjedéséről elmondta, hogy az ügyfelek 74 százaléka rendszeresen használja a Telekom alkalmazást, 67 százaléka a számláit is ezen keresztül fizeti. A mesterségesintelligencia-alapú virtuális üzleti asszisztens, a Vanda 1,6 millió tranzakciót bonyolított tavaly, vagyis minden 4. ügyfélszolgálati kérdést válaszolt meg, ez még tovább bővülhet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés