Hirdetés

A magyar szurkolóknak üzent az izraeli miniszterelnök szóvivője

Nap Híre portré Nap Híre

Exkluzív interjút adott az ATV Ostrtom című műsorának Tal Heinrich, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szóvivője, aki a magyar szurkolóknak is üzent.

Heinrich azzal kezdte, hogy Izrael soha nem fogja elfelejteni, hogy Magyarország az október 7-ei brutális Hamász-mészárlás után „a helyes oldalra állt, és a helyesen cselekedett”. A szóvivő ezt annak kapcsán mondta, hogy szerdán Felcsúton a magyar szurkolók demonstrációval fejezték ki szolidaritásukat az elrabolt túszok kiszabadítása mellett - írja az atv.hu.

A szóvivó az izraeli labdarúgóknak sok szerencsét kívánt, a magyar szurkolóknak pedig hálás köszönetet mondott.

Mint ismert, az izraeli válogatott a Pancho Arénában játszotta illetve játssza a héten mindkét Európa-bajnoki selejtező mérkőzését.

Benjamin Netanjahu szóvivője a túszcserével kapcsolatos hírekről kifejtette, hogy Izrael nem zárkózik el a közvetítésről, annak érdekében, hogy életeket mentsen,  de nem ad fel semmit kitűzött alapvető céljából, ami „a Hamász uralmának teljes és végleges felszámolása”. Heinrich szerint az izraeli hadsereg a gázai kórház átvizsgálása során olyan rendkívüli kímélettel jár el, ami egy új minőséget képvisel és példát mutat a hadviselésben. 

Mint egy most nyilvánosságra került videófelvétel bizonyítja, az al-Shifa kórházban túszokról készült felvételeket, kulcsfontosságú hírszerzési információkat, valamint nagy mennyiségű fegyvert találtak izraeli katonák az egyik orvosi részlegen.  De nem csak a kórházban mutatnak példát az izraeli katonák, azokat a civileket is védelmezik, akik a Gázai-övezet dél, védett felé akarnak elmenekülni, miközben a Hamász terroristái tüzelnek rájuk.

"Saját életüket teszik kockára azért, hogy gázai lakosoknak segítsenek az evakulálásban”  – hívta fel a figyelmet a szóvivő. A Gázai-övezet jövőjével kapcsolatban Tal Heinrich azt mondta, hogy bármilyen megoldás születik, három dolgot garantálni kell: „a Hamász teljes kizárását, a terület demilitarizálását, és most felnövekvő nemzedékek deradikalizálását.”

Több mint egy hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai-övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1200 halálos áldozata  van és a Hamász több mint 200 túszt ejtett.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés