Hirdetés

Fejvesztve menekülnek az életükért, szörnyű hír jött a magyar határról

Nap Híre portré Nap Híre

Magyarországra 2023. január 6-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 5134 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 16861 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - tájékoztatott a magyar rendőrség.

A beléptetettek közül a rendőrség - akik igenis léteznek és igazoltathatnak - 238 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2023. január 6-án 90 ember, köztük 38 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

Közben az egyik legfrissebb hír az orosz-ukrán háború kapcsán, hogy az ukrán erők csapást mértek pénteken egy orosz hadállásra a Krím félszigethez közeli, Herszon megyei Havrilivka faluban, a támadás következtében közel száz orosz katonát szállítottak sebesülésekkel kórházba - írta esti helyzetjelentésében az ukrán vezérkar. 

A közlemény szerint az ukrán légierő, illetve a rakéta- és tüzérségi egységek a nap folyamán összesen három orosz katonai állomáshelyre nyitottak tüzet.

Az orosz erők Kijev szerint pénteken egy rakétacsapást indítottak és 12 támadást hajtottak végre rakéta-sorozatvetőkkel egyebek mellett polgári infrastrukturális létesítmények ellen a donyecki és a dnyipropetrovszki régiókban. A vezérkar hozzátette, hogy változatlanul fennáll az orosz légi- és rakétacsapások veszélye Ukrajna egész területén.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés