Hirdetés

Valami nagyon furcsa dolgot közölt a Magyar Posta, nem tudni, miért

Nap Híre portré Nap Híre

A webshopoknak szánt árlista mellett jelent meg a mondat.

Már korábban írtunk róla, hogy az infláció miatt megemelte árait a Magyar Posta. Így 2024-ben a belföldi elsőbbségi levél díja 30 forinttal, 300-ról 330-ra, a belföldi nem elsőbbségi levél díja pedig 20 forinttal, 210-ről 230-ra változik. Az ajánlott levél díja 60 forinttal, a tértivevény díja pedig 45 forinttal változik. 

Sőt, március végétől minden webshop köteles a Magyar Postát is felajánlani az áruja kiszállítására. A rendelkezés március 28-án lép életbe, és azt mondja ki, hogy a webshopban eladott áru „kézbesítése érdekében az egyetemes postai szolgáltató által nyújtott postai szolgáltatás igénybevételének lehetőségét a kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozás a honlapján biztosítja” - írja az Infostart.

A Magyar Posta ezzel kapcsolatban a honlapján közzétett egy árlistát. E szerint

  • Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítve: bruttó 990 Ft/db.
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 0-10 kg-ig bruttó 1990 Ft/db.
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 10-20 kg-ig bruttó 2990 Ft/db.
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 20-40 kg-ig bruttó 5990 Ft/db.

Érdekesség, hogy a fenti díjak igénybevételéhez nem szükséges egyedi szerződést kötni a Magyar Postával, elegendő egy űrlapot kitölteni. Van azonban egy rendkívül furcsa mondat is:

"Amennyiben az általános szerződési feltételeinkben meghatározott postai szolgáltatást veszi igénybe, abban az esetben az Ön vásárlója által megrendelt terméket nem áll módunkban az Ön telephelyén felvenni".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés