Hirdetés

Mindent boríthat Budapesten Magyar Péter pártjának indulása

Nap Híre portré Nap Híre

A Tisza Párt a VII., a XI. és a XVIII. kerületben is indít polgármesterjelöltet, az ehhez szükséges íveket már fel is vették a párt színeiben indulók. Kiderült az is, hogy az egyik jelölt a Színes Erzsébetváros polgármesterjelöltje lett volna, de most már a Tisza Párt színeiben indul - írja az RTL.

A portál emlékeztetett, ahhoz, hogy a párt fővárosi listát állíthasson, legalább három polgármesterjelöltre van szüksége. Korábban felmerült, hogy a III., a XV. és a XXII. kerületben is indulnának, de ezeken a helyeken a hivatalos választási oldal szerint még nem vette fel senki sem az ajánláshoz szükséges íveket a Tisza Párttól. 

A VII. kerületben Lajos Béla, a Színes Erzsébetváros politikusa lesz a jelölt; a XI. kerületben Orbán Árpád Istvánt indítaná polgármesternek a Tisza Párt; míg a XVIII. kerületben Balogh Balázst jelölik a június 9-i önkormányzati választásra. A lap felidézte azt is, hogy Lajos Bélának korábban már kint voltak a plakátjai, ugyanis a Színes Erzsébetváros jelöltjeként lett volna polgármesterjelölt. A valasztas.hu adatai szerint az ő jelölését törölték/visszavonták, és már a Tisza Párt indulójaként lenne polgármester. Egyéni körzetben viszont továbbra is a Színes Erzsébetváros jelöltjeként szerepel. 

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, országjárása sümegi állomásán Magyar Péter bejelentette, hogy elindul a Tisza Párt a fővárosi önkormányzati választáson. "Nincs ahhoz elég időnk, hogy főpolgármestert indítsunk, és hogy meglegyen a fővárosi közgyűlésben a többségünk. Pedig lehet, hogy jó eséllyel indulhatnánk” - fogalmazott Magyar Péter, majd azzal folytatta, hogy fővárosi listát állítanak, és „akármennyire nem tetszik” ez a DK-nak és a Fidesznek, elérnek egy olyan eredményt, hogy nélkülük se a kormánynak, se az ellenzéknek nem lehet majd többsége a fővárosi közgyűlésben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés