Hirdetés

Áll a bál: Dobrev szerint Magyar Péter "férfiatlan" és "gyáva, mint Deutsch Tamás", Magyar szerint Dobrevék "egy brancsot alkotnak" Orbánnal

Nap Híre portré Nap Híre

Dobrev Klára nemrég nyílt levelet írt a Tisza Párt alelnökének, melyben arra kérte, hogy ne legyen olyan gyáva, mint Deutsch Tamás. Dobrev arra emlékeztette Magyar Pétert, hogy korábban azt nyilatkozta, "én bárhova elmegyek vitatkozni bárkivel". Meg is érkezett erre Magyar válasza.

"Ön azt nyilatkozta, hogy 'én bárhova elmegyek vitatkozni bárkivel (..), de először a köztelevízióba megyünk'. Pont. Ennyi. Na álljon meg és vegyen először egy mély levegőt. Hogy hova megyünk először vagy másodszor, így többes számban, nyilvános vitára vagy bárhova, azt nem Ön mondja meg. Sem helyettem, sem nevemben, vagy bárki nevében kérem, így ne beszéljen. Erről a beszédmódról egyébként is jó lenne, ha leszokna, mielőtt majd azt is elhiszi magáról, hogy így nem csak beszélhet, hanem cselekedhet is. Sajnos láttunk már ilyen jellemfejlődést ott, ahol Ön töltötte az elmúlt évtizedet"

- írta a levélben Dobrev Magyar Péternek, majd hozzátette, hogy a döntésben nem Orbánra és Rogánra kellene hagyatkozni. "Persze, írjunk levelet az Orbán-tévének, vagy küldjünk követeket, postagalambokat, vagy bármit. Tegnap már válaszoltam Önnek, ha készült ilyen levél, küldje el és ha tisztességes, aláírom. Azóta is várom a levelet. A köztévés vita nem a többi feltétele, hanem egy a sok közül. Aki azt mondja, hogy CSAK akkor megy el a többi vitára, ha előtte neki Orbán/Rogán megengedte, hogy a köztévében vitatkozzon, az valójában CSAK ki akar bújni a vita alól. Ne bujkáljon a többi vita elől! Orbán és Rogán döntésére akarja bízni magát, a vitát, a választást, az országot? Ne engedje meg magának, hogy gyávának gondolják Önt, mint Deutsch Tamást, mert távol marad az előttünk álló többi vitától! Ne gyerekeskedjünk! A vitáról vitatkozunk, ahelyett, hogy az ország legfontosabb problémáiról és a megoldásainkról vitatkoznánk! Legyen férfi, nőjön fel a demokratikus politikus feladataihoz!" - idézte Dobrevet a Blikk.

A DK politikusa megjegyezte azt is, hogy ő jövő pénteken, azaz ma áll a választók elé a Partizánban, méghozzá egy listavezetői vitára. "Szerintem írja be a naptárjába: jövő pénteken, azaz május 17-én, 19.00 órakor EP-listavezetők vitája a Partizánban. Aztán lassan majd a vitáról szóló vita mellett arra is fordítson időt, hogy bemutassa pártjának európai programját a választóknak! Jó lenne egyben látni. Talán eljutott Önhöz, mi tegnap megtettük. Legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás!" - zárta a posztot Gyurcsány Ferenc felesége.

Magyar Péter válasza

Hivatkozás másolása

"Tisztelt Képviselő Asszony! Az ilyen megnyilatkozásaival csak megerősíti sok millió ember azon meggyőződését, hogy Önök egy brancsot alkotnak Orbán Viktorral. Ön a bejegyzésével asszisztál a Fidesz propaganda azon évtizedes törekvéséhez, hogy párhuzamos nyilvánosságot építsenek ki hazánkban és több millió emberhez ne jussanak el a valós hírek"

- kezdte a bejegyzését a Tisza Párt alelnöke, aki szerint Deutsch Tamást csak akkor tudják rákényszeríteni egy élő vitára, ha egyenesen megkövetelik, hogy a közmédia tegyen eleget a jogszabályi kötelezettségének és egy évtized után rendezzen valódi, élő televíziós vitát a listavezetők részvételével.

"Sokatmondó továbbá, hogy a rogáni propaganda a napszemüvegemet nevezi nőinek, Ön pedig a férfiasságomat vonja kétségbe, csak azért mert nem asszisztálok a Fidesz által kiépített médiaterrorhoz, hanem sok százezer, vagy inkább millió magyar emberrel és a valódi ellenzék tagjaival küzdök annak lebontásáért. Talán nem véletlen, hogy az országjárásom szinte minden helyszínén odajönnek hozzám volt DK tagok és jelzik, hogy tömegesen lépnek ki az Önök pártjának alapszervezeteiből, hogy a valódi változást követelő jobb- és baloldali, konzervatív és liberális honfitársaink milliói mellé álljanak" - tette hozzá Magyar.

"Önnel vagy Ön nélkül, mi le fogjuk bontani a propagandát és a hallgatás falát, a magyar választok pedig eldöntik június 9-én, hogy őfelsége lejáratódott, cselekvőképtelen ellenzékére szavaznak, vagy a TISZA Pártra, amely valós alternatívát és erőt mutat fel a NER mielőbbi lebontásához"

- zárta posztját a politikus. Ám a történetnek itt nincs vége, ugyanis Dobrev Klára már erre is reagált, mégpedig a következő sorokkal:

"Magyar Péter válaszolt, nem jön vitára a Partizánba a jövő héten. Én megyek a “köztévébe”, ha lesz vita. Gyáva, mint Deutsch Tamás".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés