Hirdetés

Magyar Péter durván beszólt Orbán Viktornak: "minden cselekedetével, minden mondatával meggyalázza 1956 örökségét"

Nap Híre portré Nap Híre

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke szerdán szintén megemlékezett az '56-os hősökről, a pártja rendezvényén pedig úgy fogalmazott, hogy akik most a hatalomban vannak, "szinte minden cselekedetükkel meggyalázzák 1956 örökségét", miközben a miniszterelnök, aki egykor az orosz csapatok kivonását követelte, mára teljesen eltávolodott azoktól az eszméktől, amelyekért a forradalom küzdött. 

"Köszönöm, hogy nem féltek kiállni a szabad, független, európai és jóléti Magyarország mellett"

- kezdte a beszédét a Tisza Párt elnöke, majd azt is felidézte, hogy az 1956-os forradalom egyesítette a társadalom minden rétegét. Kiemelte, hogy 1956 a nemzeti tisztesség, a becsület és a hazaszeretet ünnepe és elárulta azt is, hogy a nagymamája is részt vett a forradalomban - írja az ATV.

"Elkezdődött a magyar történelem 13 legcsodálatosabb napja, amely megrengette a világot"

- jelentette ki Magyar, és elmondta azt is, hogy ez az időszak minden magyar számára büszkeség és útmutatás kell legyen. Beszédében felidézte azt is, hogy a miniszterelnök politikai igazgatóját és a külügyminisztert, akik szerinte elfelejtették az 1956-os forradalom eszméit, sőt meggyalázzák azokat. 

A Tisza Párt elnöke szerint 1956 szellemiségét a jelen politikai vezetők elfelejtették vagy figyelmen kívül hagyták, és olyan döntéseket hoznak, amelyek ellentétesek a nemzeti érdekekkel. Példaként hozta fel, hogy a külügyminiszter kitüntetést vett át az oroszoktól, miközben "azok feltörték a külügyminisztérium szervereit, és a legbizalmasabb dokumentumokat és információkat is ellopták.” 

Magyar Péter élesen bírálta a miniszterelnököt is, akit azzal vádolt, hogy eltávolodott az 1989-ben képviselt elveitől. A miniszterelnök egykor a szovjet csapatok kivonását követelte, mára azonban "minden cselekedetével, minden mondatával meggyalázza 1956 örökségét".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés