Hirdetés

Egyre rémisztőbb a helyzet a magyar iskolákban: több gyermeket is bántalmaztak

Nap Híre portré Nap Híre

A szülők nagyon kiakadtak, feljelentést tettek a rendőrségen.

Durván megaláztak és bántalmaztak több általános iskolás gyermeket egy fővárosi intézményben a társaik - adta hírül a 24.hu. A lap értesülései szerint a szörnyű tettüket videóra vették, a felvételeket pedig a közösségi oldalakon is megoszthatták. Úgy tudni, több szülő is feljelentést tett az ügy miatt. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban a következőt közölte a portállal:

"Négy szülő tett feljelentést november másodikán a BRFK XVI. Kerületi Rendőrkapitányságon, mert a 13–14 éves gyermekeiket közterületen bántalmazták, letérdeltették, gázpisztollyal fenyegették az iskolatársaik, akik a cselekmények egy részéről mobiltelefonnal felvételt is készítettek". Kiemelték továbbá azt is, hogy egyik bántalmazott iskolás sem szenvedett orvosi ellátást igénylő sérülést, a kerületi rendőrség pedig haladéktalanul elrendelte a nyomozást.

"A rendőrök azonosították az egyik elkövetőt, egy 13 éves fiút, aki a sértettek iskolatársa. Az elkövetéshez használt gázpisztolyt, valamint a felvételek készítéséhez feltehetően használt mobiltelefont lefoglalták" - közölték a rendőrök, és hozzátették, hogy nem az oktatási intézményben, hanem közterületen történtek a bűncselekmények. Emellett kiderült az is, hogy az eddigi adatok alapján alapján nem merült fel közösségi médiás kihívásra utaló adat. A rendőrség kényszerítés, zaklatás és garázdaság gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben.

Mint ismert, nemrégiben egy sümegi diák iskolai bántalmazás miatt öngyilkos lett. A 16 éves István nem bírta tovább elviselni, hogy a társai bántalmazzák és megalázzák. Az iskolájában 4-5 másik srác folyamatosan zaklatta őt: gúnyneveket aggattak rá, testalkata miatt Big Macnek vagy padhajlítónak hívták. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés