Hirdetés

Rettenetes, ami a magyar határnál történik - menekül, ki merre lát

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán-magyar határszakaszon 6106-an léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4692-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton.

A beléptetettek közül a rendőrség 57 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

 Vonattal 39 ember - köztük 14 gyermek - érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - idézte az ORFK közleményét az MTI.

Bahmutban kemény harcok dúlnak

Hivatkozás másolása

Az elmúlt napokban az orosz Wagner-csoport erői ellenőrzésük alá vonták a város keleti részének nagy részét, míg az ukránok a nyugati részt védik, és lerombolták a Bakhmutka folyó feletti kulcsfontosságú hidakat, amely most a frontvonalat jelöli.

A brit védelmi minisztérium szerint az ukran egységek nyugatról, a megerősített épületekből tüzelnek. A 24.hu cikke szerint ez a terület "gyilkos zónává vált", ami nagy kihívást jelent az orosz Wagner-zsoldosok számára, akik próbálják folytatni a frontális támadást nyugat felé. Az ukrán erők és a nyugati irányban lévő utánpótlási vonalaik továbbra is sebezhetőek az északről és a délről történő folyamatos orosz próbálkozásokkal szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés