Hirdetés

Elképesztő, mit csinált a forint - nézzék az árfolyamát

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Ami az egész országot érinti...

Hivatkozás másolása

A forint árfolyama pénteken gyengült kicsit, azonban, ha az egész hetet nézzük, akkor erősödét látunk.

Az eurót este fél hétkor 389,35 forinton jegyezték a kora reggeli 388,53 forint után, a dollár jegyzése 358,51 forintra ment fel 357,37 forintról, a svájci franké pedig 388,94 forintra 387,63-ról. Az angol font 445,53 forintot ért a hét utolsó kereskedési napján. A magyar fizetőeszköz 0,2-0,3 százalékkal gyengült pénteken a főbb devizákkal szemben.

A hetet a forint 0,8-0,9 százalékos erősödéssel fejezte be a három devizával szemben. Péntek esti árfolyamán a forint 2,6 százalékkal áll erősebben az euróhoz képest az év eleji kezdéshez viszonyítva, míg a dollár ellenében 3,9 százalékos, a svájci frankkal szemben pedig 3,7 százalékos nyereségre tett szert.

Pontosan látszik a Tradinview adatain, hogy jelenleg rövidebb távon erősödő csatornában mozog az Euróhoz képest a magyar forint. 

Azt is látni, hogy október 12-én volt a forint a leggyengébb az euróhoz viszonyítva. Akkor 430 forintnál is többet kértek érte. Két és fél hónap alatt viszont 40 forintnál is többet erősödött az árfolyam. És hogy miért fontos ez? 

A forint erősödésnek köszönhetően Bujdos Eszter az RTL-nek úgy nyilatkozott, hogy a jövő héten akár 10 forinttal is kevesebb lehet a benzin és a gázolaj ára. Mint mondta, akár kétszer is korrigálhatják az árakat a piaci feltételeket figyelembe véve.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés