Hirdetés

Furcsa családi biznisz: mindenki benne volt az embercsempészetben

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Apa, két fia, egyikük élettársa - ők alkották a nem mindennapi bűnbandát.

A családtagok már egy jó ideje azzal foglalkoztak, hogy a déli határszakaszról harmadik országbeli állampolgárokat szállítottak az osztrák-magyar határszakaszra. A szállítást gépkocsival hajtották végre, és általában úgy, hogy az illegális migránsokat szállító autót egy előfutó kocsi biztosította.

police.hu

Utóbbinak az volt a szerepe, hogy az utasokkal teli gépkocsi akadálymentes közlekedését biztosítsa, felvezesse a célállomásra, és egy esetleges rendőri ellenőrzés esetén azonnal jelezzen a másik sofőrnek, vagy adott esetben a rendőröket lekösse. A szállításokhoz használt gépkocsikat általában bérelték, míg a már hazánkba bejutott illegális migránsokat a megfelelő szállítási időpontig bújtatták.

A családban mindenkinek megvolt a maga szerepe. K. Zsolt irányított, szervezett és tartotta a kapcsolatot a külföldiekkel. Az apja az autók beszerzésében és az illegális migránsok élelmezésében segédkezett, K.Zsolt élettársa pedig a bűnös szállításokban részt vett autók elrejtésében. Míg negyedik bűntársuk feladata az illegális migránsok rejtegetése volt. K. Zsolt öccse segített apjának az élelem beszerzésében, és társával együtt ő volt az, aki az illegális migránsokat az osztrák határhoz szállította - közölte a police.hu.

Amikor tavasszal, az M5-ös autópályán Inárcsnál lekapcsolták a Pest megyei rendőrök a nyolc illegális migránst szállító gépkocsivezetőt, a bandavezérként tevékenykedő K. Zsolt egyből riadót fújt, s értesítette a tagokat, hogy tüntessenek el minden olyan bizonyítékot, mely azt támaszthatja alá, hogy ők segédkeztek a sofőrnek a bűncselekményben. Nyáron pedig –  mely szintén az M5-ös autópályán történt, de ezúttal Bács-Kiskun megyében –  a főszervező öccsét és társát fogták el a rendőrök. Ők azóta is letartóztatásban vannak.

A rendőrök végül összehangolt akció keretében ütöttek rajta az embercsempészeken november 23-án hajnalban, akiknek így esélyük sem volt a menekülésre, vagy a bizonyítékok eltüntetésére. Házkutatás során megtalálták az embercsempészekkel kapcsolatos iratokat, de kábítószert is lefoglaltak. K. Zsolt jelenleg letartóztatásban van, míg a másik három gyanúsított szabadlábon védekezik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés