Hirdetés

Nincs rá jobb szó: térden állva könyörög a bolgár szövetség, hogy meg tudja rendezni Szoboszlaiék meccsét, különben óriási baj lesz

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, már hivatalos, hogy nem kapja meg a plovdivi stadiont a bolgár szövetség, emiatt pedig elmaradhat a csütörtöki bolgár-magyar meccs.

Most azonban újabb fordulat történt az ügyben, ugyanis a bolgár fociszövetség azt kéri, hogy legyen bolgár–magyar meccs, különben kizárja őket az UEFA. Jelen állás szerint azonban nem lesz meccs és Magyarország játék nélkül három pontot kaphat, amivel kijutna a jövő évi Európa bajnokságra. Hacsak meg nem gondolja magát a plovdivi városvezetés - írja a Telex.

Boriszlav Popov, a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFU) ügyvezető igazgatója továbbra is úgy gondolja, hogy a plovdivi stadion abszolút alkalmas arra, hogy ott tartsák meg a csütörtöki bolgár–magyar Európa-bajnoki selejtező mérkőzést. Mint mondta, az építkezéshez szükséges anyagok, eszközök, tárgyak közül semmi nincs a stadionon belül és kívül sem. A tetőszerkezet néhány eleme, továbbá csövek az arénától távol vannak elhelyezve.

Kiemelte azt is, hogy az arénában két hete nézők előtt rendezték meg a két plovdivi csapat mérkőzését, most azonban nézők nem mehetnének be a stadionba, vagyis az épület az építkezés ellenére alkalmas a játékra, csak a város polgármestere és az önkormányzat nem adta meg erre az engedélyt, ugyanis tüntetéstől tarthatnak, amit szeretnének elkerülni.

Éppen ezért a bolgár labdarúgó szövetség elnöke felszólította az illetékes állami hatóságokat, hogy tegyék lehetővé a mérkőzés megrendezését a városban, különben kizárják Bulgáriát az UEFA-ból, aminek "súlyos következményei lehetnek". Kiemelte, ebben az esetben nemcsak a plovdivi csapatok nem vehetnének részt a nemzetközi kupákban, hanem az utánpótlás-válogatottak sem indulhatnak egyetlen versenysorozatban sem, ami szégyen lenne.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés