Hirdetés

Ezeknél a bankoknál már nincs babaváró hitel

Nap Híre portré Nap Híre

Sok magyart érint

Hivatkozás másolása

A hatályos szabályok alapján csak év végéig lehet szerződést kötni a Babaváró hitelre, ezért egyes bankok már felfüggesztették a termék forgalmazását - hívta fel a figyelmet a Bankmonitor.hu portál pénteken. Úgy tűnik a babaváró hitel 2023-ban már nem lesz.

Megjegyezték, hogy a kormány ugyan bejelentette a konstrukció fennmaradását jövőre is, azonban a részletekről még semmilyen szabályozás nem jelent meg, és elképzelhető, hogy egyes feltételek módosulnak.

Azt írták, hogy a CIB Bank december 15-től nem fogad be kérelmet, a MagNet Bank december 12-vel függesztette fel a termék értékesítését. Az MKB Bank december 23-ig fogadja be Babaváróhitel-kérelmeket.

Az OTP Bank nem függesztette fel az igények befogadását, ugyanakkor kiadott egy figyelmeztetést, miszerint december 15-ét követő befogadásoknál nem garantálható, hogy határidőig megköthető a szerződés. Az UniCredit Bank is arra figyelmeztet, hogy csak addig befogadja a kérelmeket, amíg reálisnak látja az idei szerződéskötést. A többi pénzintézet honlapján még érdemi információt nem találni, azonban érdemes sietni - írták.

Korábban a Naphire.hu arról írt, hogy aki akar babaváró hitelt még 2022-ben, annak rohannia kell.

    Miért (volt) jó a babaváró hitel?

    Bővebben Bezárás

    Az egyik legnépszerűbb családtámogatási juttatásnak a lényege, hogy akár 10 millió forintos szabad felhasználású hitelt is felvehetnek a gyermeket tervező szülők, méghozzá kamatmentesen, ráadásul évekig törleszteniük sem kell. Három gyermek után pedig vissza sem kell fizetni a hitelt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés