Hirdetés

Marcon Putyin talpnyalója lett, ezt nem akárki mondta róla

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Boris Johnson egyszer nagyon megharagudott a francia elnökre, akkor vágta a fejéhez ezeket a szavakat, sőt azzal fenyegetőzött, hogy pofonh vágja.

Úgy emlékszem, egy kisebb csapattal volt egy reggeli értekezletünk, ahol Boris kikelt magából, és ontani kezdte a jelzőket. A négybetűs szót is használta rá, ami p-vel kezdődik és a-val végződik, de fura szerzetnek és Putyin talpnyalójának is nevezte

- idézte fel a múltbeli történteket Johnson egyik volt tanácsadója. Guto Harri, a Downing Street kommunikációs igazgatója egy podcast adásban mesélt a volt brit miniszterelnök kirohanásáról, amit az orosz-ukrán háború kitörése utáni hónapokban művelt, főleg azután, hogy Macron erősen bírálta a szigetország hozzáállását az ukrán menekültválsághoz.

Sőt, azt is elárulta, hogy Johnson egyértelmű utalást tett arra, hogy pofon vágná Macront - írja a Telex. A két politikus között egyébként régóta feszült a kapcsolat, aminek az sem tett jót, hogy Putyin az invázió előtti hetekben szívélyesen fogadta Macront, amire akkoriban Johnson az "undorító" szót használta volt tanácsadója szerint. Azonban később elmondása szerint a politikai érdekek felülírták a rossz kapcsolatukat:

A következő G7-csúcsra elásták a csatabárdot, és együtt elmentek italozni

- tette hozzá Harri.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés