Hirdetés

Rémisztő percek: élő adásban lövöldöztek a stúdióba, túszul ejtették a tévé munkatársait

Nap Híre portré Nap Híre

Csuklyás fegyveresek rontottak be kedden az ecuadori TC televízió stúdióiba adás közben, lövöldözést és sikolyokat is lehetett hallani, néhány dolgozót túszul ejtettek, akiket később a rendőrség kiszabadított, a fegyvereseket pedig elfogták.

Előző nap Daniel Noboa elnök szükségállapotot hirdetett ki.

Az élő adásban látni lehetett, amint a stáb tagjai a TC quayaquili stúdióinak padlóján kuporogtak, miközben fegyveresek a kamera előtt gesztikuláltak. Azt is lehetett hallani, amint valaki felkiáltott: "a rendőrséget ne!".

Az országos rendőrség a közösségi médiában közölte, hogy a különleges egységeit a helyszínre vezényelték - írja az MTI.

Később Roberto Izurieta Cánova, az elnök hivatal vezetője közölte, a televízió túszul ejtett munkatársait a rendvédelmi erők kiszabadították. Az országos rendőrparancsnok pedig bejelentette, hogy a televízió épületébe behatoló valamennyi fegyverest elfogták.

Noboa, az ország egyik leggazdagabb embere, aki novemberben lépett hivatalba, a kábítószer-kereskedelem, valamint az utcai és a börtönökben dúló erőszak visszaszorítását ígérte.

 Noboa hatvannapos szükségállapotot hirdetett ki hétfőn, felhatalmazva a katonaságot, hogy járőrözzön, egyebek mellett a börtönökben, és országos éjszakai kijárási tilalmat rendelt el.

Az intézkedés válasz volt a Choneros bűnszövetkezet vezetőjének, Adolfo Macíasnak a börtönből történt szökésére, ahol harmincnégy éves büntetését töltötte, valamint más, börtönökben történt incidensekre, amelyek során a fogva tartottak őröket ejtettek túszul.

A naphire.hu arról is írt, hogy nemrégiben az ATV stúdiójában is mindenki lefagyott, miután egy szakértő élő adásban fegyvert rántott. Az adás egy pontján ugyanis történt, hogy a műsorvezető rákérdezett egy, a Facebookon megosztott fotóra, amin Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő leírása szerint az látható, hogy gépfegyvert tart a kezében, amíg a gyerekei egy sivatagi forrásban úsznak. A szakértő ekkor egy mozdulattal hátranyúlt és rögtön meg is mutatta a kamerának a gépfegyvert és annyit mondott: “munkaeszköz”.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés