Hirdetés

(18+) Brutális vérfürdő Ománban: fegyveres támadó nyitott tüzet egy mecsetnél, többen meghaltak

Nap Híre portré Nap Híre

Öt ember és egy rendőr meghalt, további 28 különböző állampolgárságú személy - köztük rendőrök is - pedig megsebesült az ománi főváros, Maszkat síita mecsetének közelében, ahol lövöldözés tört ki - közölte kedden a helyi rendőrség.

Hozzátették, hogy a rendőröknek három fegyveres támadót sikerült lelőniük a Maszkat keleti, tengerparti külvárosában található mecsetnél, melynek környékét lezárták és megkezdték annak kivizsgálását, pontosan miért és hogyan zajlott le a lövöldözés.

Sehbaz Sarif pakisztáni miniszterelnök az X-en megerősítette a pakisztáni külügyminisztérium korábbi közleményét, mely szerint a halálos áldozatok közül négyen pakisztániak voltak, akik a síita iszlám ünnep, az asúra alkalmából igyekeztek a mecsetbe.

Az Egyesült Államok helyi nagykövetsége figyelmeztetést adott ki az amerikai állampolgároknak, hogy kerüljék el a térséget és a keddi napra valamennyi, még a vízumügyintézéssel kapcsolatos ügyfélfogadási időpontjait is lemondta - írja az MTI.

A Perzsa-öböl mentén fekvő Ománi Szultánságban azért ritkák az ilyen súlyos fegyveres incidensek, mert a muszlim világ egyetlen olyan országa, amelyben az ibadita vallási közösség van többségben. Az ibadita irányzat a toleranciát és a felebaráti szeretetet hirdetve általában az iszlám világ egysége érdekében próbál fellépni, és közvetítő szerepet tölt be a két nagy meghatározó irányzat között.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés