Hirdetés

Rendkívüli: lövöldözés a magyar határnál, a rendőrök lezárták a környéket

Nap Híre portré Nap Híre

Az iskola működik, de aki félti a gyermekét, nem kell bevinnie.

Hajnali 3 óra körül lövöldözés kezdődött Horgos környékén, ahol az utóbbi időben migránsok szállták meg a lakatlan birtokokat. A faluban még reggel a piacra menők is hallották az automata fegyverekből leadott lövéseket - írja a Blikk. Azóta a szerb rendőrök lezárták, biztosítják a területet és megkezdték a migránsok elszállítását.

A vajdasági Horgos község tanácselnöke, Róbert Sors a lapnak elmondta, nem először ébredtek fel a helyiek fegyverropogásra.

"A településtől 2-3 kilométerre levő Szelevényi erdő felől jöttek a lövések hangjai, több sorozat, legalább száz lövés, ilyen fegyverropogást még nem hallottunk. Reggelre a szerb rendőrség lezárta a környéket, a lövöldözés környékén lévő gyümölcsösökhöz vezető utakon nincs bejárás, a mai szüret elmarad. A faluból kivezető utakon is rendőrautók állnak keresztbe, senki nem jöhet be igazoltatás nélkül. Az iskola vezetőivel konzultáltam, a tanítás ma nem marad el, de ha egy szülő úgy dönt, otthon nagyobb biztonságban van a gyermeke, akkor ma igazolt a távolmaradása"

- mondta.

A szerb rendőrség megerősítette a szerbiai közszolgálati televízió értesülését, mely szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült a migránsbandák közti lövöldözésben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés