Hirdetés

Az életéért küzd az ötéves kisfiú, akit lelőtt a nyolcéves barátja

Garai Kitti portré Garai Kitti

A rendőrség tájékoztatása szerint három embert őrizetbe vettek szombat délután, hogy kihallgassák őket, miután egy baráti társaságban lövöldözés történt a kelet-houstoni Trinity/Houston Gardens negyedben. Míg az összejövetelen a felnőttek beszélgettek, addig a nyolcéves kisfiú lelőtte az ötéves társát, akit súlyos állapotban szállítottak kórházba.

Jonathan Halliday parancsnok elmondta, hogy legalább egy felnőtt jelen volt, amikor a lövöldözés történt. Hozzátette: nem volt azonnal világos, hogyan került a fegyver a nagyobbik fiú kezébe. A baleset pontos körülményeit még vizsgálják. 

"Miután a rendőrök bejelentést kaptak és kimentek a házhoz, értesültek róla, hogy egy kisfiú lőtt le egy másikat. A sebesült gyermeket addigra az apja a houstoni Lyndon B. Johnson kórházba vitte" – idézte a parancsnokot az RTL.

Az ötéves kisfiút később mentőhelikopterrel át kellett szállítani a Memorial Hermann kórházba, ahol kritikus állapotba került, jelenleg is az életéért küzd.  Jonathan Halliday parancsnok elmondta, a rendőrség súlyos testi sértésekkel foglalkozó egysége vizsgálja az esetet, egyelőre senkit sem tartóztattak le.

"Tudjuk, hogy legalább egy felnőtt bent volt a házban, de nem tudjuk pontosan, hogy összesen hányan tartózkodtak ekkor az épületben” – magyarázta. Az incidenssel kapcsolatban megjegyezte, hogy a kisfiúk családjai barátok. Az idősebb fiú, aki elsütötte a fegyvert, a lövöldözést követően zúzódást szenvedett a fején, de még nem tisztázott, hogyan sérült meg. 

A Naphíre nemrégiben egy hasonló esetről is beszámolt, akkor egy amerikai ksifiú agyonlőtte nyolcéves testvérét, miközben az otthonukban játszodtak. A hatóságok hamar kiértek a Colorado államban található családi házhoz, ám már csak a kisfiú halálát tudták megállapítani. A helyi seriff akkor úgy nyilatkozott, hogy a környéken rengeteg olyan háztartás van, ahol nem a megfelelő módon tárolják a fegyvereket, és emiatt veszélyben van a gyerekek élete.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés