Hirdetés

Brutális robbanás történt egy katonai kiképzőközpontban, t9bben megsérültek

Nap Híre portré Nap Híre

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképzőközpont területén, többen megsérültek - tudatta a cseh hadsereg az X-en.

A helyszínre érkezett egy katonai és két polgári mentőhelikopter, amelyek személyzete segítséget nyújtott a sérülteknek. Legalább két polgári mentőkocsi is a helyszínre érkezett - közölte Lucie Mikisková, az olmützi mentőszolgálat szóvivője. 

Mikisková későbbi bejelentése szerint kilenc személy sérült meg gránátok robbanása következtében. Két sérültet mentőhelikopter szállított egy olmützi kórházba, a többieket pedig mentőautókkal vitték különböző kórházakba.

A fotó illusztráció!
A fotó illusztráció!

A hadsereg honlapja szerint gyakorlat lehetett a központban, mert hétfőn az egész területet előre lezárták, a környező települések lakosságát pedig arra figyelmeztették, hogy emelkedni fog a zajszint - írja a CTK cseh hírügynökség. Az ügyet a katonai rendőrség vizsgálja.

Libavá jelenleg a cseh hadsereg legnagyobb kiképzőközpontja, amelynek területén már többször előfordult baleset. Legutóbb, 2021 júliusában azonban a Prágától nyugatra fekvő Brdy kiképzőközpontban történt robbanás. A gyakorlótéren fel nem robbant lőszerek hatástalanítása közben történt balesetben egy katona meghalt, egy másik pedig megsérült - adta hírül az MTI.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés