Hirdetés

Lopott bringával tekert egy férfi az M5-ösön

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egy lengyel férfi Kunszállás környékéről lopott el egy biciklit, majd az M5-ösön Budapest felé vette vele az irányt.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Egy lengyel férfi hétfő este egy Kunszállás melletti tanyáról lopott el egy mintegy 120 ezer forint értékű biciklit. A kerékpárral felhajtott az M5-ös autópályára és elindult Budapest irányába. A sötét autópályán az autósok észlelték a kerékpárost és ezt bejelentették az Autópálya Alosztály járőreinek. Az egyenruhások rövidesen igazoltatták, majd őrizetbe vették a férfit, akitől a lopott kerékpárt lefoglalták és a tulajdonosának visszaadták.

Kecskeméten pedig kedden este igazoltatást követően őrizetbe vettek egy kecskeméti férfit, akit a Dabasi Járásbíróság előző nap jogerősen 6 hónapra eltiltott a járművezetéstől. Ez azonban a férfit nem tartotta vissza attól, hogy már másnap újra volán mögé üljön.

Az ügyészség a lengyel férfit lopás vétsége, a kecskeméti férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt az őrizet 72 órás tartama alatt, csütörtök bíróság elé állította. 

A Kecskeméti Járásbíróság mindkét férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és a lengyel férfit 1 évre próbára bocsátotta, míg a magyar vádlottat 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 évre felfüggesztette, emellett a közúti járművezetéstől is eltiltotta.

Az ítéletek ellen senki nem fellebbezett, így mindkét ügy jogerősen lezárult.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés