Hirdetés

Meglopott egy beteget a budapesti mentőápoló, de ami utána jött arra nem számított

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Elhasalt a megbízhatósági vizsgálaton egy egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatott mentős, aki betegszállítás közben 70 ezer forintot lopott egy "betegtől" - olvasható a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közleményében. Kiemelték, a "beteg" valójában az egyik munkatársuk volt. A mentős a rendőrségi kihallgatásán beismerte a tettét.

Az NVSZ szakembere még február 1-jén folytatta le a vizsgálatot két mentős ügyében, akik semmit nem tudtak erről. A vizsgálat során úgy gondolták, hogy a vizsgáló igazából egy beteg, így kórházba szállították, közben pedig az egyikük 70 ezer forint készpénzt tulajdonított el tőle - írja az ATV.

A kórháznál azonban már a rendőrök várták a két mentőst, akik végig tagadták a bűncselekmény elkövetését, és az ellopott pénz átadására önként nem került sor. Majd a nyomozó hatóság munkatársai az egyik mentőápoló zsebében megtalálták a pénzt, amit lefoglaltak.

A mentőápolót lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, aki ekkor már beismerő vallomást tett. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés