Hirdetés

Botrány egy gyermekotthonban: loptak, fenyegettek, verekedtek

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Két fiút és egy lányt vádolt meg a Kaposvári Járási Ügyészség.

Az egyik fiú a vád szerint még tavaly januárban találta meg az egyik nevelő pénztárcáját az intézet előtti parkolóban, amiből ellopott csaknem 100 ezer forintot.

A fiú és társa még ezen a nyáron egy kisebb gyereket erőszakkal kivezették a nappaliból, majd a megfélemlített sértettet a fürdő előtt letérdepeltették és imádkozásra kényszerítették. Ezzel a vádlottak még nem fejezték be a sértett megszégyenítését, hanem a fürdőbe húzták és a csempék számolására szólították fel, miközben a mosdóból nem engedték ki. 

Ezt akadályozta meg az egyik férfi nevelő, akit még aznap délután a közbeavatkozása miatt irodájában az idősebb fiú vádlott többször megütött.

A vádban szereplő lány társaival az otthon élelmiszer raktárából - aminek kulcsát a nevelői iroda ajtajának berúgásával szerezték meg - édességeket tulajdonított el társaival. A vádlott továbbá az egyik női nevelőt becsületében megsértette, amikor napraforgó héjjal köpte le, valamint ezt követően bántalmazással fenyegette meg, amit csak azért nem tudott véghez vinni, mert a sértett egy irodába zárkózott a lány elől.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában mindhárom fiatalkorúval szemben javítóintézet alkalmazására tett indítványt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés