Hirdetés

Lekésték a buszt, úgyhogy elloptak egy autót és hazamentek vele

Nap Híre portré Nap Híre

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

Egy 32 éves bátonyterenyei férfi és 31 éves élettársa április 27-én Salgótarján Zagyvapálfalva városrészében töltötte az estét baráti látogatáson. Éjfél közeledett, amikor hazaindultak, de a buszmegállóba érve tudatosult bennük, hogy lekésték az utolsó helyközi autóbuszjáratot. Ezen összevitatkozva indultak vissza ismerőseik lakásához, de közben észrevették, hogy az egyik üzlet parkolójában leállított kombi jobb első ajtajában a tulajdonos benne felejtette az indítókulcsot. A pár kihasználta a lehetőséget, és a gépkocsiba ülve hazaindultak. 

Útközben folytatódott a vita, mert a férfi másnap indult volna külföldre dolgozni, de nem volt pénzük az útiköltségre. Ekkor támadt az ötletük, hogy a csomagtérben talált szerszámokat, műszereket, akkumulátorokat, akkumulátortöltőt, mélynyomó hangszórót, elektromos hosszabbítót és egy pár Nike cipőt elvigyék és pénzzé tegyék. Mindezeket a férfi egy zsákba pakolta és magával vitte, miután a kocsit leállították Bátonyterenye egyik mellékutcájában - írják a police.hu oldalon.

Kora reggel a férfi egyik ismerősével indult eladni a tárgyakat, amelyektől jócskán a valós értékük alatt, 20 000 forintért szabadult meg. Már éppen ment volna haza, amikor telefonon értesült arról, hogy lebuktak, és az élettársa már a salgótarjáni rendőrségen van, ezért a férfi is feladta magát. A pár a lopással 500 000 forintnyi kárt okozott a gépkocsi tulajdonosának, amely a megtalált autóval és a lefoglalt értékekkel együtt megtérült. A nyomozók a 32 éves férfit és 31 éves élettársát jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétsége miatt hallgatták ki.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés