Hirdetés

Brutális késelés Londonban, meggyilkoltak egy újságírót

Nap Híre portré Nap Híre

Késes támadás ért Londonban egy iráni ellenzéki újságírót. Az ügy vizsgálatát a Scotland Yard terrorizmusellenes ügyosztályának parancsnoksága irányítja.

A londoni rendőrség tájékoztatása szerint a brit főváros Wimbledon kerületében történt péntek esti incidensben egy nagy-britanniai székhelyű, perzsa nyelven dolgozó médiaorgánum munkatársa sérült meg. Sérülései nem életveszélyesek, állapota stabil.
    

A Scotland Yard nem nevezte meg sem az illetőt, sem munkahelyét, de a BBC brit közszolgálati médiatársaság szombati beszámolója szerint a támadás a 36 éves Pouria Zeraatit érte, aki a londoni székhelyű Iran International hírközlő csatorna újságírója.
    

A londoni rendőrség hangsúlyozza, hogy egyelőre nem ismert a támadás oka, és a nyomozók jelenleg "nyitott kérdésként" kezelik, hogy mi lehetett az elkövetők indítéka. 

A Scotland Yard tájékoztatása is kiemeli ugyanakkor, hogy a sértettet foglalkoztató médiaorgánum újságíróit az utóbbi időben számos fenyegetés érte, és ez indokolja, hogy az incidenst a terrorizmusellenes parancsnokság különleges ügyekre szakosodott nyomozói vizsgálják.

A rendőrségi beszámolóhoz fűzött háttértájékoztatás szerint a Scotland Yard terrorizmusellenes parancsnoksága folyamatosan dolgozik olyan fenyegetések elhárításán, amelyek Iránból érik Nagy-Britanniát, és 2022 óta számos olyan tervet sikerült meghiúsítani, amelyek brit vagy Nagy-Britanniában élő, az iráni rezsim által ellenségnek tartott egyének elrablására vagy meggyilkolására irányultak. A brit kormány nemrégiben szankciókat jelentett be az iráni Iszlám Forradalmi Gárda több illetékese, valamint a teheráni rezsimmel együttműködő szervezett bűnözői csoportok ellen, elsősorban brit, illetve Nagy-Britanniában tevékenykedő újságírók és jogvédő aktivisták fenyegetése miatt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés