A rovaralapú ételek hulláma elért Londonba is: a Yum Bug étterem egyedülálló módon kizárólag rovarokból készített ételeket kínál az érdeklődők számára.
Az észak-londoni Finsbury Parkban található hely különleges, tücsökalapú fogásokkal és fenntartható szemlélettel várja vendégeit, akik nem csak egy izgalmas gasztronómiai élményt, de egy újfajta, környezetbarát életmódot is megismerhetnek. A rovaralapú étterem célja, hogy megmutassa, az ehető rovarok nemcsak ízletesek, de hosszú távon egészségesebbé és fenntarthatóbbá is tehetik az étkezési szokásokat – írja a Nuus.
A Yum Bug étterem egy 2018-as pop-up étteremként indult Leo Taylor és Aaron Thomas jóvoltából, akik azzal az elképzeléssel nyitották meg a helyet, hogy a rovarokban rejlő tápértéket kihasználva felhívják a figyelmet a húsmentes alternatívákra.
Az ilyen rovaralapú éttermek különlegessége, hogy míg a hagyományos állattenyésztés jelentős környezetterheléssel jár, a rovarok tenyésztése 80-szor kevesebb metánt és 8-12-szer kevesebb ammóniát termel, miközben kevesebb helyet igényel és több fehérjét biztosít, mint a marhahús.
A Yum Bug különleges tücsökalapú ételei között olyan fogások szerepelnek, mint a mézes sült tücsök és a fűszeres Bombay-mix, amely Donal MacAuley házigazda szerint az egyik legnépszerűbb választás.
Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!
Kapcsolódó cikkek
- Ezt nem láttuk jönni: Tóth Andi úgy helyretett Gáspár Lacit az X-Faktorban, hogy a fal adta a másikat Keményen helyre tette Gáspár Lacit Tóth Andi az X-Faktorban, a fiatal énekesnőnek elege lett a mentortársából.
- "Drága Szabolcs" – könnyfakasztó sorokkal búcsúzott Koncz Zsuzsa Koncz Zsuzsa is a közösségi oldalán búcsúzott Szörényi Szabolcstól.
- Figyelem: nagyon komoly baj okozhat egy népszerű élelmiszer, senki ne egyen belőle Fontos felhívást tett közzé a Nébih egy élelmiszerről.
- Brutális leépítésbe kezd a Magyar Telekom, több mint száz ember inthet búcsút a munkájának Elküldenek 120 embert a Magyar Telekomtól.