Hirdetés

Nem, nem viccelünk: megnyílt az első étterem, ahol csak rovarokat szolgálnak fel

Nap Híre portré Nap Híre

A rovaralapú ételek hulláma elért Londonba is: a Yum Bug étterem egyedülálló módon kizárólag rovarokból készített ételeket kínál az érdeklődők számára.

Az észak-londoni Finsbury Parkban található hely különleges, tücsökalapú fogásokkal és fenntartható szemlélettel várja vendégeit, akik nem csak egy izgalmas gasztronómiai élményt, de egy újfajta, környezetbarát életmódot is megismerhetnek. A rovaralapú étterem célja, hogy megmutassa, az ehető rovarok nemcsak ízletesek, de hosszú távon egészségesebbé és fenntarthatóbbá is tehetik az étkezési szokásokat – írja a Nuus.

A Yum Bug étterem egy 2018-as pop-up étteremként indult Leo Taylor és Aaron Thomas jóvoltából, akik azzal az elképzeléssel nyitották meg a helyet, hogy a rovarokban rejlő tápértéket kihasználva felhívják a figyelmet a húsmentes alternatívákra. 

Az ilyen rovaralapú éttermek különlegessége, hogy míg a hagyományos állattenyésztés jelentős környezetterheléssel jár, a rovarok tenyésztése 80-szor kevesebb metánt és 8-12-szer kevesebb ammóniát termel, miközben kevesebb helyet igényel és több fehérjét biztosít, mint a marhahús. 

A Yum Bug különleges tücsökalapú ételei között olyan fogások szerepelnek, mint a mézes sült tücsök és a fűszeres Bombay-mix, amely Donal MacAuley házigazda szerint az egyik legnépszerűbb választás.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés