Hirdetés

Alex Ferguson arca mindent elárult a MU történelmi vereségéről

Morvay Péter portré Morvay Péter

A Manchester United korábbi legendás menedzsere, Sir Alex Ferguson az Anfield lelátóján nézte végig, ahogy az ősi rivális kiütötte csapatát.

Azt nem tudni, hogy a súlyos vereség változtat-e azon a szándékon, hogy Elon Musk megvenné a Manchester United csapatát.

A történelmi rekordot jelentő 7-0-ás vereségre a szünetben még nem lehetett számítani, de ami a második félidőben történt, arra Sir Alexnek már szava sem volt, pedig nem kevesebb, mint 63 mérkőzésen irányította csapatát a liverpooli vörösök ellen.

Ferguson csak a fejét rázta hitetlenkedve,

amint a Liverpool minden idők legnagyobb arányú győzelmét aratta a Manchester United ellen.

Sir Alex Ferguson nem hitt a szemének
Sir Alex Ferguson nem hitt a szemének Sky Sports

Igaz, Sir Alex Ferguson is átélt nehéz pillanatokat, mint amilyen a Manchester City elleni 6-1-es hazai vereség volt 2011-ben, 

de arra 125 éve nem volt példa, hogy a vörösök ilyen megalázó helyzetbe kerüljenek. 

Cody Gakpo, Darwin Nunez és Mohamed Szalah is kétszer-egyszer volt eredményes, és a végén még Roberto Firmino is hozzátett egyet, így alakult ki a 7-0-s eredmény.

A Manchester edzője, Erik ten Hag is értetlenül áll a történtek előtt, hiszen alig egy hete még a Wembleyben ünnepelhették a kupagyőzelmet. 

A mérkőzés különlegessége volt, hogy címet nyert Cristiano Ronaldo is a Manchesterrel.

Sir Alex Ferguson ott is jelen volt a lelátón, akkor még Ted Hag bizakodva így köszönte meg a legendás mester támogatását:

„Azt hiszem, elégedett volt a teljesítménnyel, és reméli, hogy még több győzelem és még több trófea jön” – mondta a Sky Sportsnak.

„Inspiráló a jelenléte, ő aztán tudja, mi a győzelem, hiszen mindent megnyert.”

A Liverpooltól elszenvedett súlyos pofon ellenére a United továbbra is hét pont előnyben van riválisával szemben 13 mérkőzéssel a szezon vége előtt. 

Ten Hag csapata az FA-kupában és az Európa Ligában is versenyben van még, ezért szeretnének mielőbb túllépni a kudarcon.

„Azt mondtam az öltözőben, hogy ez elfogadhatatlan. De ez is csak egy mérkőzés és vissza fogunk jönni. Ez a csapat elég erős ahhoz, hogy gyorsan talpra álljon.” – mondta a holland edző.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés