Hirdetés

Drámai vdeóban mutatta be Litkai Gergely, milyen pusztítást végeztek a Fertő tónál

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Litkai Gergely humorista és a Greenpeace szervezet arról készített videót, hogy jelenleg milyen állapotok uralkodnak a Fertő tavi beruházás helyszínén.

A humorista emlékeztetett mindenkit arra, hogy a beruházást azután állították le a "NER-lovagok", hogy "sikerült megszüntetni a természet zavaró jelenlétét". Kiemelte, a gazdasági helyzetre hivatkozva állt meg a fejlesztés a helyszínen.

Ezt követően pedig megmutatta a tavat is, amelynek a fő funkciója jelenleg az, hogy "a Nyugatról menekülő osztrákokat, németeket, skandinávokat távol tartsa" - írja a HVG.

A humorista arról is "örömmel" számolt be, hogy "a Fertő nem lesz többé fertő, olyan tisztaság lesz, hogy a murváról lehet enni", majd hozzátette, hogy a murva folyamatos leszórása pedig azért is fontos, hogy "nehogy visszajöjjenek az állatok, és megzavarodjanak".

Mint ismert, a területen a beruházás keretében egy nagyjából 34 ezer négyzetmétert terveztek beépíteni. A terveket az orszták sajtó, a Greenpeace, sok magyar, sőt még Pumped Gabó is bírálta. Nyáron úgy tűnt, hogy a kormánynak nem is lesz pénze megvalósítani mindezt, majd a projekt átkerült az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz.

Litkai egyébként nem először látogatott el a Fertőhöz, 2021 őszén alternatív tárlatvezetést tartott a helyszínen, és arról beszélt, hogy a halott állat a jó állat, majd Udvaros Dorottyával közös videóban hívta fel a figyelmet a pusztításra - közölte a lap.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés