Hirdetés

Nagyot hibáztak a lévai kórházban: már a temetést intézték, mikor kiderült, hogy a beteg él

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A család csak akkor szerzett tudomást a tévedésről, amikor a temetkezési szolgálat megérkezett a kórházba, hogy elvigyék a holttestet.

Az illető férfi egy idősek otthonában él, a múlt héten értesítették a családját, hogy egészségi problémái miatt átszállították a kórházba. Vasárnap telefonhívást kaptak, hogy meghalt, majd a létesítmény értesítette a családot - írja a Paraméter

A férfi lánya kiválasztotta a ruhát, amiben eltemettetheti édesapját és elment egy temetkezési vállalathoz, hogy megszervezzék a végső búcsút. Ezután elmentek a kórházba, hogy elhozzák a holttestet. Ekkor azonban döbbenetes dolog történt: név és TAJ-szám szerint sem találták a halottak között a férfit.

"Apámat nem találták az elhunytak között, mert kiderült, hogy él, és egy másik beteg halt meg. Mondtam a hölgynek, hogy most viccel velem? Hiszen én már intézem a temetését" 

– mondta felháborodva a férfi lánya, akit végül a kórház egyik orvosa is felhívott, és bocsánatot kért tőle.

A kórház szóvivője szerint a tapasztalt ügyeletes orvosnak nagyon nehéz műszakja volt, ami alatt ő maga is magas lázzal küzdött. A beteg halála után a dokumentációt helyesen elkészítette, de a telefonszám keresésekor a vezetéknevek hasonlósága miatt hibázott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés