Hirdetés

Letartóztattak két ukrán férfit Veszprémben, akik kiraboltak egy alvó férfit

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Veszprémi Járásbíróság elrendelte a letartóztatását egy 29 és egy 39 éves ukrán férfinak, aki Veszprém belvárosában kirabolt egy közterületi padon alvó embert július végén.

A Veszprémi Törvényszék honlapjára feltöltött közlemény szerint a két, Magyarországon érvényes munkavállalási célú tartózkodási engedéllyel rendelkező ukrán férfi július 21-én késő este rabolt ki egy közterületi padon hanyatt fekve alvó embert.

Miközben ruházatát átkutatták - épp nadrágjából próbálták kivenni gáz-riasztó fegyverét -, a sértett felébredt, és megpróbált felülni. Ezért a másodrendű gyanúsított lefogta a férfi kezeit, majd a tőle megszerzett fegyver markolatával egyikük két alkalommal, nagyobb erővel fejbe ütötte.

A két ukrán férfi a fegyver elvételét megelőzően a még alvó sértettől ellopta a nyakláncát, személyi okmányait, egy mobiltelefont, egy gázspray-t, valamint egy bankkártyát, majd a bántalmazást követően elfutottak - írja az MTI.

A tájékoztatás szerint a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a gyanúsítottak letartóztatását a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel is indokoltnak látta, a végzés mindkét férfinál véglegessé vált - áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés