Hirdetés

Lesz vihar holnap? Itt van milyen időjárás várható

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Kontinensünk délkeleti felének időjárását döntően anticiklonális hatások alakítják, így itt jobbára csapadékmentes, napos az idő, de egy Olaszország fölé dél felől belógó ciklonális mezőnek köszönhetően az Appennini-félszigeten előfordult kisebb mennyiségű eső, zápor.

Eközben Európa nyugati, északnyugati és északi országai fölött ciklonok és frontjaik okoznak mozgalmas, változékony, több helyen csapadékos időt. A mozgalmas időjárás egyik következménye azonban az, hogy északon is enyhült a fagy szorítása, már csak Skandinávia legészakabbi tájain marad fagypont alatt a nappali csúcsérték.

Délebbre már jóval enyhébb az idő, sőt az Ibériai- és a Balkán-félszigeten a maximumok már a 20 fokot is meghaladják. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását az említett magasnyomás peremén érkező néhány fokkal melegebb és szárazabb levegő alakítja.

Magyarország holnapi időjárását is mutatjuk. Éjszakára átmenetileg csökken a felhőzet, majd szerdán ismét közepesen vagy gyengén felhős idő valószínű többórás napsütéssel.

Kedd estig az északkeleti, keleti tájakon helyenként futó zápor, egy-egy helyen esetleg zivatar is előfordulhat. Kedd estére a záporos gócok lecsengenek, ezt követően nem valószínű csapadék.

Szerda hajnalra foltokban köd képződhet. Az északnyugati szél kedd estig még többfelé megélénkül, éjszakától már mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 16 és 21 fok között valószínű.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés