Hirdetés

Durva lehűlés jön a hétvégén: nincs mese, be kell fűteni

Garai Kitti portré Garai Kitti

 Nagyot fordul az időjárás a hétvégén. Pénteken megszűnik az eső, szombaton pedig megérkezik az első fagy. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a többórás napsütés mellett gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk. Az északkeleti, keleti megyékben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott néhol záporeső is kialakulhat. 

A nyugatias szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntőrészt 15 és 19 fok között várható. Késő estére 5 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton megérkezik az első fagy. A meteorológusok szerint változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, csapadék nem valószínű. Hajnalban helyenknét pára, köd képződhet. A déli szeret többfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérhetik. Hajnalban jobbára 1 és 8 fok között alakul a hőmérséklet, de a hidegre ézékeny tájakon -1 fokot is mérhetnek. Délután 16, 22 fok várható. 

Szombaton napközben még kellemes, őszi időnk lesz, aztán megérkezik az első fagy.
Szombaton napközben még kellemes, őszi időnk lesz, aztán megérkezik az első fagy.

Vasárnap is erősen felhős vagy borult lesz az eső, a nap második felében több helyen valószínű eső, zápor. Egy-egy zivatar is előfordulhat. Hajnalban néhol pára, köd képződhet. A déli szél többfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet 3 és 11, a csúcshőmérséklet 15 és 23 fok között várható, délkeleten a magasabb értékekkel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés