Hirdetés

Íme a legnépszerűbb fiú és lány nevek napjainkban

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Belügyminisztérium nyilvánosságra hozta a tavalyi évben legtöbbet adott utónevek listáját. A rangsor szinte már évek óta változatlan volt, most azonban úgy tűnik, változik a trend és újabb nevek lettek népszerűek a szülők körében. 

2021-ben még a Levente, a Máté és a Dominik, illetve a Hanna, a Zoé és az Anna utónevet adták leggyakrabban a szülők újszülött gyermekeiknek. 2022-ben az első helyet a fiúk körében már a Dominik foglalta el, második helyre feljött az Olivér, a Levente pedig a harmadik helyre csúszott.

A top 10-eslistából kikerült a Dániel, és bekerült a Milán. A fiúneveknél egyre népszerűbb a Dominik, az Olivér és a Zsombor név, viszont egyre kevesebb gyermek kapja a Noel, Dániel, Zalán, Ádám, Dávid, Benett, Áron, Balázs vagy Márk nevvet.

A lányok esetében a legnagyobb változás, hogy az Anna név lecsúszott a dobogóról. Megőrizte azonban első helyét a Hanna, második helyre feljött a 2021-ben még negyedik Léna, harmadik lett Zoé. A lányok körében kiszorult a 2021-ben 9. és 10. helyen végző Lilien és Lara. 

A lányoknál az Olívia tör előre, és újra népszerűbb az Alíz, Izabella, Kamilla és Flóra név is. Kevesebb kislány kapja viszont évről évre a Zsófia, Boglárka, Lili, Lilien, Nóra neveket. A korábbi évek favoritjai, mint a Maja, Fanni és Jázmin szintén kikopni látszanak a népszerűségi versenyből - írja az Infostart.

A száz leggyakrabban választott utónév az előző évben született gyermekek körében itt érhető el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés