Hirdetés

LeBron James megdöntötte a megdönthetetlen rekordot

Garai Kitti portré Garai Kitti

Történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi a szerda hajnalban kezdődő Oklahoma City Thunder NBA-mérkőzés nézői. LeBron James ugyanis megdöntötte a megdönthetetlennek hitt rekordott, így ő lett minden idők legeredményesebb kosárlabdázója.

LeBron James lassan kezdett, de aztán összekapta magát, és már az első félidőben 20 pontot szerzett. A harmadik negyed végén azonban megállt a levegő, amikor James egy fadeaway duplát süllyesztett el a gyűrűben, ezzel ugyanis megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar korábbi, 38 ezer 387 pontos alapszakasz-csúcsát, amit még 1984-ben állított fel a rekorder, amikor James még meg sem született. 

A rekordöntés után megszakították a mérkőzést, a pályát ellepte az ünneplő tömeg, LeBron James pedig köszönőbeszédet mondott. 

1966 óta mindössze második alkalommal dőlt meg az NBA pontrekordja, Jamesnek ráadásul 150 mérkőzéssel kevesebbet játszva sikerült túlszárnyalnia Jabbar ponttermését. A hatszoros bajnok legenda, Kareem Abdul-Jabbar is a nézőtéren volt, a rekorddöntés után az elsők között köszöntötte a Lakers klasszisát.

LeBron James tinédzserként érkezett a ligába, most pedig már a 20. szezonjánál jár az NBA-ben. A játékos ennek ellenére remek formában van, a karrierje egyik legeredményesebb időszakát éli, 30 pontot átlagol még mindig meccsenként. 

James négyszeres NBA-bajnok, kétszer a Miami Heattel, egyszer-egyszer a Cleveland Cavaliersszel és Lakersszel ért fel a csúcsra. Mind a négy győzelmekor ő volt a döntő legértékesebb játékosa, az alapszakaszban is négyszer választották MVP-nek. LeBron James a karrierje során mindössze egylett lett az alapszakasz pontkirálya, 2008-ban - írja a 24.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés