Hirdetés

Ledobta a bombát az Orbán-kormány, hamarosan több százezren utazhatnak ingyen a vonatokon

Nap Híre portré Nap Híre

A 14 év alatti fiatalok ingyen utazhatnak a MÁV-Volán-járatokon.

Lázár János építési és közlekedési miniszter kedden jelentette be, hogy

március elsejétől változik a tarifarendszer az állami közlekedésben, a vármegyebérleten és az országbérleten kívül minden más eddig használt bérletet megszüntetnek. A 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezményét kiterjesztik a 14 év alattiakra, a 14 -25 év közöttiek pedig, ha nem vesznek bérletet, 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak csakúgy, mint a közszolgálatban – oktatásban, egészségügyben – dolgozók. A kedvezményért esetükben regisztrációra is szükség van

Kiemelte, a 65 év alatti nyugdíjasok kedvezményesen vásárolhatnak vármegye-, illetve országbérletet, az eddig 90 százalékos kedvezménnyel utazóknak pedig – fogyatékosok, tartós betegek és a nagycsaládosok – szintén ingyenes lesz a közlekedés a MÁV és a Volán járatain az országban - írja az RTL.

Lázár János bejelentette azt is, hogy új napi kedvezményses jegyet is bevezetnek: a vármegye24 napijegy 999 forintba, a Magyarország24 napijegy 4999 forintba fog kerülni, és korlátlanul felhasználható a MÁV és a Volán összes járatán.

Jelezte azt is, hogy az eddigi 65-féle kedvezményből 22 marad meg március 1-jétől, és valamennyi 50 százalékos kedvezményes utazásra jogosít majd.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés