Hirdetés

Lázár János nem szórakozott: a Spar megfizet azért, amit tett

Nap Híre portré Nap Híre

A Nemzetgazdasági Minisztérium után Lázár János sem hagyhatta szó nélkül, hogy a Spar panaszt tett Brüsszelben az Orbán-kormány ellen. 

Mint az ismert, a Spar az árstop és a különadó miatt a Spar bepanaszolta Brüsszelben Orbán-kormányt. A kormányzati intézkedések 90 millió euróval növelték a Spar költségeit – írja a 444.hu

Az osztrák Spar vezetője szerint ráadásul Orbán korábban azt kérte, engedje meg rokonának, hogy befektessenek a magyar leányvállalatba. Lázár János csütörtökön reagált az elhangzottakra. 

„Most, hogy az osztrák fűszeres-közértes, a Spar így viselkedett, felvetettem a kormányban, hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, s inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül”

– fogalmazott egy építőipari konferencián. Az építési és közlekedési miniszter ugyanakkor arról is beszélt, hogy nem kiszorítani akarja a kiskereskedelmi láncot, hanem rászorítani arra, hogy „tiszteljék az itteni embereket, fogyasztókat, a kormányt, az országot, ahol óriási extraprofitot termelnek”.

„A Sparral szemben is tudunk úszni. A cég meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett" – tette hozzá a végén viccesen. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés